Mitt namn är Liselott Ström och jag är förskollärare, dockmakare och skapare av pedagogisk dockteater.


Min passion är att skriva sagor, skapa dockor med tillhörande scenografi och interagera med barn för att inspirera till ett lustfyllt och meningsfullt lärande.


Under mina första år som förskollärare upptäckte jag hur morgonsamlingen kan användas som ett pedagogiskt verktyg. Genom att utveckla sagor kring olika teman och använda visuellt material till detta lyckades jag fånga barnens brinnande engagemang.


När jag senare blev föräldraledig med mina två barn startade jag en naturgrupp för småbarnsfamiljer i Tantolunden på Södermalm. Jag fortsatte att utveckla eget material i syfte att inspirera till lustfyllt lärande.


Jag avsatte mer och mer tid för mina konstnärliga intressen och gick en kreativ projekt-utbildning för att utveckla en pedagogisk dockteater, Virvelvind produktion.


Parallellt med föreställningar på förskolor fördjupade jag mina kunskaper inom dockmakeri genom studier på Hantverksakademin.


Under 7 år arbetade jag som rektor på Tantodalen och Krukans förskola på södermalm kombinerat med spelningar på förskolor och arbete i ateljén. 


Nu är jag tillbaka på Hantverksakademin och arbetar där som utbildningsledare för traditionella hantverksyrken. Dockmakeri och skapande ligger väldigt varmt om hjärtat! Jag är också i startgroparna att utveckla pedagogiskt material med handdocka till undervisningen på förskolan. Det blir även en och annan dockteaterspelning på förskolor.